pühapäev, 8. juuni 2014

Taimi tellides oled sa õnnelik. :)

Tänasesse päeva on palju mahtunud - eelkõige palju vett (suurim äikesevihm), kuid ka aiatööd. Täpselt enne äikest jõudsin viimase pika porgandipeenra ära rohida ja õhtul kaevasin tagaaias 2m² naati välja. Viimase tööga sain nii puretud mingite sääselaadsete pinisejate poolt - sääsepunnide asemel on punased laigukesed näos. Ei tea, mis mu kolleegid mõtlevad kui ma homme sellise punasetähnilise näoga tööle lähen. :P Igal juhul palju valusamalt ja tihedamalt hammustasid kui tavalised sääsed. Tulin sügelevate põskedega tuppa ja otsustasin, et enam õue nende ründajate kätte ei lähe. 

Aga kus ma siis sain - kasvuhoonesse vast ikka võib minna. Läksin ja istutasin tšillipiprad ära. Parem hilja kui ei kunagi, eks näis, kas jõuavad kaunad küpseks saada . . . No ja korra kasvuhoones, rohisin selle ka käigu pealt ära.

Kasvuhoone vundamendi alt oli sisse tunginud üks ülimalt meeldiva aroomiga taim - liialt healõhnaline, et umbrohi olla. Pisikesed lillakad õied ka küljes, nägi välja nagu hiigelsuur maajalg. Nimetasin ta mõttes sidrunmelissiks. Ilmselt naabrinaise aiast meile kolinud. Väike googeldamine näitas, et ilmselt oligi sidrunmeliss. Korraks tekkis kahtlus ka naistenõgese osas, kuid selleks olid tal liiga ümarad lehed ja õitsemise ajal pidi naistenõges ebameeldivalt lehkama. Sellel taimel oli igal juhul väga meeldiv sidruni aroom. Jätsin ta esialgu sinna kasvama, pidi külmaõrn olema, ei hakka seega teda ürdipeenrasse ümber kolima. 

Kuna ma maikuus olin tubli olnud ja oma lubadust pidanud mitte üht taime enam juurde osta, siis nüüd on käes juuni ja võib taas taimetellimusi teha. :) Tellisin kohe mõnuga - kõigepealt kauaoodatud suurelehelised hortensiad Aavikuemandast ja siis veel Aiasõbrast 28 taime. Viimaste hulgas 10 teokindlat hostat, 2 siberi kontpuud, punane murtudsüda, kanada kuusk Daisy's White, karukell, liblikapõõsas, 2 helmikpöörist, kukehari Frosty Morn, punane lupiin, kitsekakar, karulauk ja 2 tähklavendlit. Ah, life! :) Taimi tellides oled sa õnnelik . . . kui parafraseerida ühe puukooli lööklauset. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar