reede, 20. juuni 2014

Küll nende roosidega on ikka tegemist!


Lisaks sellele, et ussid neid puresid (ok, hetkel enam mitte) ja et neil peab käima 2x päevas lehetäisid kontrollimas, avastasin nüüd osadel lehtedel ka tahmlaiksuse. Pritsisin mõlemat silmas pidades siis õhtul taas rohelise seebi lahusega, olles haiged lehed enne ära korjanud. Lugesin, et õitsemist see küll kuidagi ei pärsi, lihtsalt iluveana mõjub kui lehed on mustakirjud. Eks näis, mis häda järgmisena avaldub. Ja kaua neid roose ilma mürke aeda toomata pidada õnnestub. Ilmselt teen järgmisel kevadel kõik ennetavad pritsimised ära.

Ja köögiviljaaed. Alles ma hõiskasin, et kõik on kontrolli all. No on küll, aga lähemal vaatlusel selgub, et ega paha ei teeks taas mõned umbrohud välja tõmmata. Täna harvendasin porgandeid - jeerum kui nüri töö . . . ühe peenra tegin, 2 on jäänud veel harvendada. Seda aeglasemalt läks, kuna rohisin peenravahesid ka samaaegselt.

Istutamisi on ka saanud vahepeal planeerimatult teha. 3 hostat leidsin endale koha, 2 helmikpöörist, kontpuud ja hortensia Annabelle. Nüüd on veel jäänud leida kohad ülejäänud 6-le hostale. Kui ma nad tellisin, planeerisin nad panna tagaaeda aia äärde. Siis aga selgus, et see puude alune aiaäär ei ole siiski nii ilus, et sellele üldse tasuks tähelepanu juhtida, seega hostasid sinna panna ei saa. Nüüd ongi mul 6 hostat aias koduotsingutel.

Eile turnisin saega redeli otsas ja eemaldasin ploomilt kuivanud oksi. Ka värava ümbert sai sirelit vähemaks võetud kuna värav läheb värvimisele. Kraapisin ta ka traatharjaga üle, kuid ilm ajas plaanid nihu. Tegelikult lähipäevilgi pole veel täispäikselisi päevi oodata, et midagi värvima saaks hakata. Laps sai ka sae käsitsemisega kenasti hakkama - saagis ikka kohe nii nagu peab, ei mingit jõnksutamist. :) Pooled oksad võttiski tegelikult tema maha. Tegelikult oleks veel palju maha võtta, kuid selleks oleks mootorsaagi vaja, ja sellele isa mind oma eluajal ligi ei lase.
Isa ise on haiglast tagasi kodus - kergendus. :) Sai uue diagnoosi ka, arütmia . . . Ja uued rohud ning arsti poolt manitsused peale loetud mitte end üle pingutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar