pühapäev, 1. märts 2015

Vaikne kevadeootus

Täna tegutsesime lapsega kasvuhoones, sai sinna sinna redist ja tilli külvatud. Salatit oleks ka maha pannud, kuid tuli välja, et mul polnudki eelmisest aastast seemneid alles nagu olin eeldanud. Tuleb järgmine nädal osta ja külvata. Eelmisest aastast on mul meeles, et redis ja salat said juba veebruaris mulda, kuid siis tulid külmad peale ja alles aprillis nad tärkasid. Loodetavasti sel aastal ei tule nii kaua oodata.

Väljas oli nii mõnus vaikne ja kevadine, kondasime aias, hingasime õhku ja uurisime taimede seisukorda. Detsembris istutatud vahulill ja lamava talihalja taimed olid kenasti olemas. Üldse tundub, et kõik on olemas ja talve nagu polekski vahepeal olnud.

Toas said veel täna mulda kaenal-lõhiskellukas, sarvkannike ja peen iluürt. Need on  need Inglismaalt tellitud seemned ja mu ootused nende idanevuse suhtes on väga kõrged . . .

Muidu olen aga laisk, istun ja koon muudkui - esimene Haapsalu sall hakkab lõpule jõudma. Ja peabki jõudma, enne kui tõsisemad aiatoimetused peale tulevad. Ja ei siis ole ka enam kudumist kui suvi käes. Ehkki vahel näen end küll vaimusilmas õunapuu all istumas ja vardaid liigutamas, siis reaalsus on see, et sääsed panevad nahka ja tuleb tuppa põgeneda. :) Oeh, nüüd tuli suveigatsus . . .


5 kommentaari:

  1. Küll oma salli valmis jõuad, ei lase veel nii ruttu aeda :)

    VastaKustuta
  2. Ma olen alati imetlenud neid inimesi, kes saavad suvel kududa, mulle ei meeldi palavas villasega mässata. Aga nii ongi hea, et igal hooajal oma tööd ja oma väikesed rõõmud. Näita siis blogis salli ka kui valmis saab!

    VastaKustuta
  3. Hoian pöialt, et külvid idaneks! Ise pole kasvuhoonesse veel midagi pistnud, kuigi vôiks ja salli tahaks ka väga näha!

    VastaKustuta
  4. Kudujaid ei saa kuidagi laiskadeks nimetada. Ikka päris vastupidi.
    Külvidele edulist tärkamist

    VastaKustuta
  5. Suvel saab puuvillast kududa-heegeldada, minu lemmikhetked olid möödunud vara- või hilissuvel maja otsas tugitoolis, kui seal oli tuulevaikne, päike ja soe samal ajal, kui mujal vinge meretuul.

    VastaKustuta