esmaspäev, 26. mai 2014

Aias ja rannas

Kui aednik ei kirjuta, siis ta on järelikult parajasti aias tegus. :) Lisaks peab selliste kuumade päevadega ju ka randa jõudma. Ja õnneks jõudsime ka - igal õhtul käisime meres. Mina olin liiga mugav, et end rannakõlbulikuks teha ja bikiinid üles otsida - lahmasin vaid jalgupidi vees. Laps aga käis ikka suplemas ka. Peale sellist jahutust tuli siis õhtul alles tõeline tööind. Nii me siis tegutsesime naati kaevata, kõblata, kasta jne kuni külmad hoovused kella 22.00 paiku tuppa ajasid. No ja siis ei jaksanud enam muud kui süüa ja voodisse koperada.

Küll aga aed õitseb hetkel - kõik õunapuud on otsast otsani õides! Isegi amplid hakkasid selle kuuma mõjul lõpuks õitsema. Lillekastid küll veel mitte, kuid juba moodustuvad petuuniatel pungad. Istutasin veel ka ühe eriti suure, ligi meetripikkuse lillekorvi ja panin selle lillepeenra äärde maha, keskele petuuniad, servadesse lobeeliad. Väiksemad lillekorvid asetasin kõrvale. Ühes juba õitseb suutera, teises on sarvkannikesed pungas. Isa käis aias tiiru tehes seda vaatamas aga ei öelnud sõnagi.  Varasematel aastatel oleks ta hakanud kindlalt torisema - et milleks sellist asja siia vaja jne . . .

Ka viimane taimesaadetis tuli reedel - roniroosid ja asalead saabusid lausa täies õites! Roosid leidsid omale lõpuks kohad, asalead näivad end aga pottides hästi tundvat, need tõstsin keldri ette põhjapoolsesse varju ning peavad koos minuga palgapäeva ootama. Siis saab osta turvast ja peenrakangast ja rajada neile turbapeenar.

Reedel helistas ka sõbranna, et kui ma tahtvat elulõnga, pean kohe tulema ja nad ära viima, muidu viskab minema. No sõitsimegi siis lapsega pangede kolinal ratastega aiamaale, et ta elulõngad ära päästa. :D Olin talle maininud, jah, et tahaksin palju elulõngasid omale aeda, hetkel on vaid üks tilluke Piilu . . .
Need elulõngad olid tal juba pikad! Õiepungad ka küljes. Panin nad lihtsalt õunapuu ja ploomi alla kasvama. Ploomialune elulõng haaras kohe puutüve ümbert kinni ja nägi algusest peale uues kohas hea välja. Õunapuualune taim aga näeb kehvem välja, osa varsi sai välja kaevamisel viga, seega pole siin vist kohe õiteilu loota. Ja ma ei tea üldse kui hea mõte oli nad viljapuude alla panna, kas neile seal toitugi jagub . . . Aga no oli vaja ruttu koht leida ja seda üle +30C kuumusega - pea nagu ei võtnud enam ja keha tõrkus kuumemasse kohta kaevama minemast. :P

Köögiviljapeenrad näevad ka head välja, pea kõik seemned on kenasti tärganud. Nagu öeldakse - hernes tahab varsti juba keppi saada, ainult till ei tõuse. :P

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar