teisipäev, 28. juuli 2015

Muudkui sibli

Ei jõua kohe kõigega tegelda, millega tahaks! Esiteks tahaks puhata, sest selleks suvi ongi. Puhkus, see on istuda kohvitassiga õunapuu all ja nautida lilleilu. Samas tahaks ka rabada, sest see on selline aktiivne puhkus. Näiteks marju tallele panna, nii palju kui võimalik. Vaarikaid olen kogunud tasapisi sügavkülma, kuid tahaks ju veel - mida rohkem talvel võtta, seda uhkem. Ära süüa ei jõua neid ju keegi ja moosiks keetes pole nii hea kui talvel sügavkülmast võttes ja värskelt toormoosiks tehtuna.
Siis võtsin hoogu, et  taas kord tsaari moosi teha. Selleks läheb suurem osa päevast, et tikreid korjata ning siis tundide kaupa neid otstest ja sisust puhastada. Et siis järgmisel päeval keetmisega jätkata. Kuid mõni moos lihtsalt on nii hea, et selle jaoks rohkem aega kulutada. Nüüdseks on tsaari moos ka purgis ja võib pisut hinge tõmmata. Aga ei saa, tahaks ju ka kududa. Ja siis veel lapsele kostüüme õmmelda, Rapuntsli ja printsess Mononoke omad on hetkel pooleli. Viimane on valmis, vaja vaid kaelakee ja kõrvarõngaste peale mõelda ja karusnahast keep teha.

Ja siis võiks leida veel aeg-ajalt hetki, et aias tiiru tehes ka mõned klõpsud teha, kasvõi uustulijatestki. Nagu kuningliilia, kaenal-lõhiskellukas, lõhnatu imelill ja kes nad kõik olid. Seekord said pildile vaid esimesed burboonroosidest avanejad, võrratud lõhnajad ning õnnestus täitsa õiged värvid tabada:

Queen of Denmark (pardon, see on valge roos, mitte burboonroos)
Reine Victoria
See lilleke rohus on Zephirine Drouhin, lahedate punaste varrerootsudega:
Zephirine Drouhin

Lõpetuseks tahaks rõõmustada selle üle, et esimesed Aalujad on ka tee minu aeda leidnud - Suvelilleke, Neljandik . . . keerake teised ka vahel ikka ots ida poole kui aiatuuritate!

6 kommentaari:

  1. Jah, täitsa õige, muudkui sibli ja ikka jääb aega väheks. Ida on järgmise suve plaan, kohe kindlasti :)

    VastaKustuta
  2. Oh Sa, see tsaari moos tundub tõesti ajamahukas töö olevat. Kas on tõesti nii hea? Ma eelmistel aastatel olen teinud tikri-apelsini moosi aga see hakkab ennast ammendama, vaheldust tahaks! Ja oli suur rõõm tutvuda, nii aia kui pererahvaga. Ja need lõhnad! Sinu aed kutsub tõesti juba kaugelt oma meeldiva lõhnapilvega, kõik randaminejad veavad vist mööda minnes ninaga, et kust see küll tuleb! :)

    VastaKustuta
  3. Ah kui ilusad roosid!
    Päevad kaovad tõesti imekiiresti käest, lisaks aiale on alanud ka koriluseaeg. Kudumise peale ma suvel küll ei mõtle.
    Kas see moos liiga magus ei saa? Suhkru kogus on ikka päris hull

    VastaKustuta
  4. See moos on väga hea magus, nostalgia. :) Mõni magus moos peab meil ka sahvris seisma, vähemmagusad tulevad sügavkülmast, vaarikad ja maasikad, mis sulanuna väikese suhkruga enne söömist toormoosiks teen.

    VastaKustuta
  5. Mul sarnased dilemmad iga päev, et kas siblida aias, minna mustikale-seenele või võtta lastega midagi ette - eks jupikaupa saab kõike tehtud, aga tahaks ju rohkem. Roosid on sul kaunid!

    VastaKustuta
  6. Nii toredad roosid sul. Tuleks kindlasti külastama kui siit "välja saaks", hetkel kahjuks mitte :(, aga loodan, et kunagi ikka. Ja tegelikult jõuad sa ikka väga palju, tundub mulle. Tsaari moos on jah, nii hea, aga jah, see aeg....

    VastaKustuta