reede, 10. aprill 2015

Päikest ja müttamist jagub

Tänaseks päevaks oli mul planeeritud täpselt üks töö - kaevata välja punasse sõstra põõsas ning selle asemele teha auk roosipõõsa jaoks. Ja millega see päev lõppes? 7 auku roosidele, lõigatud said astelpajud ja ebaküdoonia, teise peenrasse kolisid maikellukesed, valged floksid ja kõrvikpriimulad ning siis sai veel maasikapeenraid rohitud. Viimased 2 okaspuutitte leidsid ka omale peenras kohad. Toas pikeerisin ära kaenal-lõhiskelluka. Kui plaane ei tee, saab palju rohkem tehtud. :) Päikest jagus terveks päevaks ning minu aia esimesed võrkiirised pistsid pea mullast välja ja tegid silmad lahti. Neid peab kindlasti juurde muretsema ja erinevates värvides - nii säravad lillekesed!


Ka sinililled, kes sai eelmisel aastal metsa alt aeda toodud, on täiesti olemas ja esimesed õied lahti - huvitavat lillat värvi ka veel.


Krookused õitsevad sel aastal ka ennastunustavalt, kuid paljuneda nad eriti küll ei taha - nii palju kui neid 10a tagasi sai aeda toodud, on neid ka praegu. Kollaseid on isegi veel vähemaks jäänud. Ei tea, kas jagamine teeks neile head? Sel aastal on esimene kord, kus nad nii tihedalt õisi on täis, muidu ikka on hõredam see õitsemine olnud. Aga võibolla mõjus eelmise aasta komposti panemine neile hästi - ei ole varem neid millegagi kostitanud ega teadnud, kas peaks.


Homsed plaanid on mul tagasihoidlikud - kaevata 3 viimast auku roosidele. Siis võivad need saksad saabuda. :)

6 kommentaari:

  1. Sa oled tõesti nii palju jõudnud. Väga tubli! Ja oh seda põnevust-toredust kui siis kõik roosid oma pessa jõuavad. Ootan põnevusega reportaaze :)

    VastaKustuta
  2. võrkiiriseid peab palju olema, jõudsin samale järeldusele :) minul ei taha krookused eriti kasvada, mõni aed lihtsalt ei ole mõne asja jaoks, vist

    VastaKustuta
  3. Viimased kaks ilusat päeva on olnud kui aedniku unistus :)
    kevadlillledest meeldivadki mulle enam võrkiirised ja sinililled.

    VastaKustuta
  4. Võrkiirised on imeilusad - nii särava värviga :) Ja huvitav on tõesti see, et kõige paremini sujuvad tavaliselt need asjad, mida ei plaanigi teha - ilmselt puudub nende tegemise stress ja töö läheb siis lennukamalt!

    VastaKustuta
  5. Kollased krookused kaovad ka minu aiast, keegi vist sööb neid.

    VastaKustuta
  6. Kollased krookused kaovad ka minu aiast, keegi vist sööb neid.

    VastaKustuta