kolmapäev, 26. august 2015

Vaim tahaks rabada

. . . keha aga magada. Suviti on mul tervis ikka priima olnud, mistõttu on erandlik, et nüüd järsku keset augustikuud tuli hakata antibiootikume neelama. Eile hommikuks oli mõne nädala taguse puugihammustuse kohale välja kujunenud selline erüteem, millega polnud muud teha kui otseteed arstile rohu järele minna - puukborrelioos:


Jõudsingi juba imestada, miks mu põlveliigesed äkitselt sedasi häda olid hakkanud tegema ja kurnatus kippus ligi hiilima. Umbes nii, et vaim ütleb reipalt, ma lähen nüüd roosipeenart rohima, keha aga ronib hoopis voodisse ja vajub jalapealt unne. Kuna see asi sai aga avastatud üsna algusjärgus ja ravi ka kohe peale, siis loodan kergelt pääseda. Praeguse seisuga võib öelda, et see va antibiootikum mõjub vaat et hulleminigi kui tõbi ise. Mõni tund peale tableti neelamist võib meritähena voodis veeta, siis teen luugid lahti, palun lapsel kohvi tuua ja võib taas tegutseda.

Aias on seis põuane, kuid ikkagi rõõmustav. Kuniks kaev pole kuivanud, käin õhtuti kastekannuga tiire tegemas. Eriti rõõmustav seis on kasvuhoones, kus toimub täielik paksude paraad, juhivad kaalukad ja ülekaalukad. Tomateid sai mul 3 sorti maha, Marmande varasemaks söömiseks (hea, kui oled kaua esimest kodutomatit oodanud, kuid ei midagi erilist), Brandywine Yellow silmailuks (seda enam ei osta, liiga hapukas), no ja paksude paraadi peab mul Brutus - juhtpaks kaalus ligi kilo ja homme läheb ketšupiteoks. Retsept on vett pidav ja lapse poolt ka heaks kiidetud.

Roosid olen kah lasknud omapäi ära õitseda, ilma et oleks jõudnud kõigi uustulijate õisi jäädvustada - kus ma küll olnud olen vahepeal?! Täna õhtul vähemalt jäädvustasin mõned ikka pildile.
Red Leonardo da Vinci on sügvapunane, kauni läikiva lehestikuga ja lõhnab kuis jaksab:
Red Leonardo da Vinci
Red Leonardo da Vinci

Burboonroos Louise Odier näitab esimest kullerkupumõõtu õit, kuid lõhn on tal mitu korda tugevam kui ta ise:


Veel üks burboonroos Mme Isaac Pereire, lõhnab nii tugevalt nagu kaks eelmist kokku:
Mme Isaac Pereire

Ning Lady of Shalott - lõhnab ka täiuslikult ja see värv . . . Päris avanenuna oleks ta veel uhkem, kuid kes teab, millal jälle fotokaga jaole saan:
Lady of Shalott

10 kommentaari:

  1. See on nüüd küll paha lugu :( parane kiiresti ja tõhusalt. Aga roosid on Sul tõesti ilusad :)

    VastaKustuta
  2. Hea, et kohe tõvele jaole said, siis on lootust täielikult jagu saada. Nädal aega on jama jah, siis läheb paremaks.

    VastaKustuta
  3. Kiiret paranemist! Roosid on ilusad, ehkki minu jaoks on seda tüüpi õied "liiga täidetud"

    VastaKustuta
  4. Paha lugu, parane kiiresti.
    Roosid on ilusad, burboonide lõhn lausa hullutav. Ja Su fotod on samuti väga head.

    VastaKustuta
  5. Kus kohal selliseid hulle puuke leidub ?Hea, et ruttu jaole said. Head paranemist !

    VastaKustuta
  6. Peatset ja põhjalikku paranemist. Hoia ennast, puhka ja kosuta ja su kaunid roosid jagavad seda sulle , usun, meelsasti. Korjasin just oma pealt ühe jalutava puugi. Me elame siin täesti nende paradiisis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No eks meil ka siin puugiparadiis - pea iga päev korjan kassilt küll jalutava puugi või kinni imenu välja ja endalt ikka pea iga nädal. Lapsele ronivad nad samas harvem peale.

      Kustuta
  7. Head paranemist! Ja sain nüüd ka ometi viimaks pihta, kes on AedKutsub.:) Kui sa Võhma Juurikale tuled, siis ma võin sinna ühe meepotsiku maitsmiseks kaasa võtta.

    VastaKustuta