reede, 7. august 2015

Kõrvalised asjad

Aga minul jookseb aias ringi nüüd selline tegelane:


. . .  ehk siis - printsess Mononoke:




Kõik puha meie oma näputöö:



 . . . papist relvad, vanast seelikust papud, voolimissavist kaelakee . . .




Tütre emana lootsin, et ei pea kunagi mängurelvasid majja tooma, veel vähem neid ise valmis treima hakkama . . . tutkit!

Maskitegu oli kõige aeganõudvam. Paberimassist põhjal voolimissavist kattega, lihvitud, lõigutud, värvitud, viimistletud . . . tegevust jagus nädalaks koos kõigi nende mitmekordsete kuivamistega:


Kui keegi nüüd küsib, kuhu laps selle kostüümiga minema hakkama, siis vastus on - mitte kuhugile. Oma koduaias kihutab ringi, mask peas ja oda käes. :D Lihtsalt tegemise ja kandmise rõõm - see ju kah väärt miskit.

Kõige koomilisem meisterdamise juures on see, kuidas käid mööda maja ringi, tõmbad kümnendat korda samu sahtelid ja kapiuksi lahti, jõuad otsapidi aeda, garaaži, kuuri, otsides, millest võiks teha seda või toda. :P Aga äge on midagi teha nohistada. Savi jäi pisut järgi, tahaks sellest veel midagi ilusat teha - mõne kausikese näiteks. Ja 2 kostüümiprojekti on veel pooleli, need on aga printsesside kleidid, ei mingeid relvi enam.

Lõpetuseks link ka printsess Mononoke filmile kui keegi veel näinud pole - imelise muusika ja kauni sõnumiga multikas, mis vahelduseks pole Disney.

9 kommentaari:

  1. tore ja vahva ja lõbus ja mis kõik veel :)

    VastaKustuta
  2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  3. Sa mu meie, kui andekas perekond :D Maski tegemisel määrisid polümeersavi pabermassist aluse peale ja siis mask ahju? Sellele lahendusele ikka annab tulla.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sorry, voolimissavi, tegin paranduse sõnastuses. :) Ei, see ahju ei kannata, pabermass kah mitte - õhu käes kuivas 48h.

      Kustuta
    2. Ma ei kujutanudki seda polümeersavist tegemist ette :D Lisaks juba jõudsin karjatada oma peas, et misse kõik Sul maksis, need polümeersavid on ju ropult kallid.

      Kustuta
    3. Darwi voolimismass maksis 2,- millegagi ja oleks võinud parema valida. Ajas kohati praod sisse kuivama hakates, mille eest õpetus ka hoiatas, kuid kinnitas, et neid saab uuesti täita - no sai küll. Kuid lugesin, et kvaliteetsem savi ei pragunevat kuivades.

      Kustuta
  4. Fantastiline kui ilusat ja erinevat käsitööd Sa ikka teha oskad. Ja et Sa veel ka sääraste muinasjuttude jaoks aega leiad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan. :) No võrdus peab valitsema soovide täitmise osas - mina täidan enda taimesoove ja lapsel tema soove. :)

      Kustuta