neljapäev, 10. juuli 2014

Aeg puhkamiseks


Täna on kuu amburis ning täiskuueelselt ka veel, seega igasugune aiatöö on kuukalderi järgi vastunäidustatud. Aednik istugu vaid kohvitassiga õunapuu all ja nautigu oma kätetööd. :) Või harigu end teoreetiliselt. Sama lugu homme, siis on vaid soodus päev küünehoolduseks. Ja laupäeval on täiskuu ja ikka pole midagi soovitav aias teha. Kuukalendrit vaatan ma siit lehelt.

Ega need eelnevadki päevad teab mis töised pole olnud. Kõige rohkem võttis võhmale värvimistöö - väravad ja kiigepostid said uue ilme.

Vahepeal sain veel ühe sellise lollusega hakkama, et viisin kuldkakrapoti roosipeenrasse. Ai, kus roosid said lehetäide laadungi kaela! Igasugu kakrad on ju lehetäide magnetiks . . . Viisin juba järgmisel päeval kakrapoti eesaeda tagasi, kuid lehetäidest lahti saamine roosidel võttis veel päevi. Proovisin lõpuks ära ka nõgeseleotisega pritsimise, kuid see ei mõjunud neile kohe absoluutselt - haisesin vaid ise pärast nagu vetsupott. :P Seega läks leotis hoopis tomatite väetamiseks ja roose pritsin endiselt rohelise seebi lahusega.

Esimene roos läks ka lahti - vaarikalõhnaline ja kahevärviline. :) Nime kohta ei oska midagi arvata kuna oli üks kolmest Bakkerist tasuta kauba peale saadud roosidest ja erineb täiesti pildil toodust. Siin ta on - lehe alumised pooled on vaarikapunased, sisemised roosad:


 


Ja kui juba roosi pildistamas käisin, tegin ka paar klõpsu paarist lähedal olevast lillekorvist . Esimesel rippuv põisrohi . . .


 . . . ja siin tagumises korvis suutera ja esimeses, kui pakendit uskuda, siis rippuv sarvkannike, minu enda hinnangul aga lobeelia, mis lobeelia. :D Olgu, mis ta on.




Tegelikult on kahju, et ma juba kevadest peale pilte ei teinud - eriti pojengide ja lupiinide õitsemine oli uhke . . . Hetkel on peenarde õitsemine tagasihoidlik, mõni õielaik siin ja seal, mingit voogamist küll ei ole. See on mu tulevikuunistus - et igal ajahetkel peenrad õitseksid ohtralt. :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar