pühapäev, 18. august 2019

Dottie Angel Frock

Nii korra aastas, harilikult suviti, käib mul selline plõks, et pean midagi õmmelda saama. Ülejäänud aja ma sujuvalt vihkan õmblemist. Seekord sai valmis üks Dottie Angel Frock nimeline kodukleit endale (modelliks küll mu laps):


Lõikeks on Simplicity 1080 , mis lõi aastaid tagasi internetis laineid,  instas 3600+ postitust ja muudkui tuleb juurde. Populaarsuse põhjuseks on ilmselt kleidi universaalsus, sest sobib nii noortele kui vanadele, saledatele kui kobedatele, õmmelda võib ühest kangast või mitmest.

Dottie Angel on blogija, kes selle kleidi kokku klopsis, et kangajääke ära realiseerida. Kui ta siis pildi tulemusest postitas, avaldasid nii paljud soovi lõiget osta, et ta lõpuks avaldas selle - koostöös Simplicity'ga. Mis pole üldsegi paha tulemus ühe blogija kohta, kes pole isegi õmbleja. Näiteks tunnistas ta, et ei osanud rinnasissevõtteid teha ning lahendas selle koha voltidega. Kusjuures need voldid, nagu lugesin, olid paljudel valukohaks. Et asi toimima saada, tuli nihutada neid sinna ja tänna, et oma kehakuju järgima saada. 

Kogu õmblemise lõbu toimub sellel kleidil seespool. Õmblused on kas kanditud või pesuõmblused, kaeluse- ja käeavad on samuti seestpoolt diagonaalkandiga: 

Kirsiks tordil on siin taskud, kus saab lõpuks ometi käiku lasta need miniatuursed kangatükid, mis on kasutust leidmata aastaid kapis seisnud, kuid liiga nunnud, et ära visata. Nüüd saab nad aukohale sättida. Konkreetsel kleidil on taskuteks modelli esimene kleidike, mida ta kandis kui veel ise selline taskusuurune oli . . .

Teised lemmikkangad saab kantideks lahendada. Ja kes on väga diagonaalkantidesse armunud, paneb need üldse väljapoole. Mulle jälle väga meeldib, kuidas need teist värvi kandid käeavadest vilksatavad. Less is more - vähem on rohkem.

See kleit on selline, et kui üks saab valmis, tahaks kohe teise otsa teha, sest nii palju lemmikkangatükke jäi veel järgi.  Juba mõtlen ka soojematest materjalidest (velvetist?) talvise variandi peale.

5 kommentaari:

  1. Your Dottie Angel frock is too darling! I've made three myself, and I just love how they are perfect for working around the house (and how cute they look with an apron too!).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Thank you! I must admit, I got inspiration from yours. ☺ Haven't seen the third one though!

      Kustuta