reede, 18. detsember 2015

Nikerdamisjuttu

Selles postituses rääkisin vidinate nokitsemisest Miyazaki suurepärase animefilmi "Howli liikuv kindlus" ainetel. Seekord sai kätte võetud filmi peategelase kostüümi tegu.
Kõigepealt kübar, mis tuli Hiinast, nii sai kõige odavam. Mummud said Inglismaalt tellitud ning pael, see tuli lihtsalt kapist:
Sophie kübar



Sophie kleit oli mul tegelikult juba ammu valmis, nüüd sai ta lõpuks ka üles pildistatud - kuivõrd detsembripimedus seda teha lubas. Kleidiriidega vedas - selle sain kodust mõne sammu kaugusel olevast humanitarkast:

Sophie kleit

Alusseelik on kohustuslik - jutt käib ikkagi 19. sajandist ning seda vilksatab filmis pea igal sammul:

Kleidi taskus peab olema sõnum Tühermaa Nõialt. Selle tarbeks tuli vähe Gimp'is nokitseda:
Kuna kleidi - ja juustevärvil lasti filmis lõdva randmega muutuda, siis millalgi on kavas kleidist ka sinine variant teha:

Vahepeal sai veel üks Howli kaelakee juurde meistredatud kuna eelmisel suutsin kivi ära lõhkuda . . . Sellest polnud aga hullu, sest uus ripats sai veelgi originaalilähedasem. Helmematrejal tuli USA-st:



Kõik need meisterdamised on olnud tegelikult hoopis vahepalaks, et viilida eemale Rapuntsli kleidi õmblemisest. Siin on tõestus, et ma sellega ikkagi olen tegelenud - seelikuosa on valmis:


Kuna kleidi materjal on värvimuutev, siis on seda pea võimatu õigesti pildistada - lillat, sinist ja roosat muudkui pillub läbisegi ning tegelikult on seeliku keskosa hoopis tumedamast riidest, ehkki tundub vastupidi.
Kogu muster on arvutis kujundatud, kopeerpaberiga kangale kantud ning tekstiilimarkeritega peale joonistatud. Kõik see võttis pehmelt öeldes terve igaviku aega. :D Millest on põhjustatud ka mu hetkeline paus kleiditeos, sest pihaosa jaoks tuleb sama tee uuesti läbi käia . . . Kuid ma ei tahtud ka mustri osas järeleandmisi teha. Korraks küll käis peast läbi mõte lasta kogu materjal Spoonfloweris printida, kuid see oleks megakalliks läinud ja ma ei poolda, et meisterdamised peaksid suurt raha röövima. Samuti oli seal materjalide valik üsna piiratud - ma poleks mingil juhul õiges toonis ega materjalis kleiti saanud, ammugi mitte värvimuutvat, nagu Rapuntslil. Kanga sain lõpuks eBay kaudu Indiast. Ja come-on, kui ma oskan ise midagi teha, siis miks mitte neid oskusi rakendada . . . Laps näeb ka ema asju valmistamas - mitte ainult ostmas.
Siia otsa veel üks petlik pilt - keskosa muster on tegelikkuses palju silmatorkavam:

Siin on lõpuks näha, et keskosa on ikka tumedamast materjalist:

Selline sai seelik, pihaosaga on aga veel oi kui palju tööd, et midagi sarnast saavutada . . .


13 kommentaari:

  1. mnjaa, vägevad meisterdamised :) ja täitsa õige, lustima ju peab :D

    VastaKustuta
  2. See esimene komplekt on nii vägev, et seda tahaks lausa modelli seljas näha. Nii põnev hobi on Sul!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Modell vihkab poseerimist. :) Kunagi kui tal tuju on, äkki õnnestub pilti teha.

      Kustuta
  3. Väga tore ja milline idee leida ideid :) ja nii armsaid.

    VastaKustuta
  4. Väga põnev. Aga mis nende peente kostüümidega pärast pihta hakatakse?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pole aimu ka. :) Eriti kui neist veel aastaga välja ka kasvatakse. Roheline kleit on küll valmimisest saadik kasutusel olnud, rollimängudeks, kui teised lapsed külas käivad.

      Kustuta
  5. küll lapsel vôib suur rôôm olla! Vedanud tal, et selline emme on. Täiskasvanuna oskavad nad seda eriti hinnata, tean seda kahe tütre emana

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan-tänan. :) Aga tegemiserõõm on ka suur rõõm.

      Kustuta
  6. See pole enam nikerdamine, vaid midagi hoopis vapustavamat. Sõnu pole sellise ilusa töö jaoks

    VastaKustuta
  7. Väga-väga ilusad kostüümid!! Muide, kas Howli kindluse filmi leidsite kusagilt netist? Meil on selle reklaam ainult ühe plaadi pealt ja pole ilmselt osanud seda kusagilt õigest kohast otsida (eriti kui vaja just eestikeelset versiooni, sest 5- ja 7-aastane veel muud keelt ei jaga ;)..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh-aitäh! :) Ma saadan Sulle meili, kust filmi saada.

      Kustuta