reede, 6. veebruar 2015

Esimesed seemnetellimused tehtud!

Saigi mu esimene tellimus ChilternSeeds lehelt tehtud - kergem tunne kohe. :) Küll ma terve see nädal täitsin õhtuti seda ostukorvi seal ja siis ohates jälle tõstsin asju välja. Lõpuks lõin käega ja tellisin lihtsalt ära kõige varem külvatavad ja hädavajalikumad lilleseemned - kuivõrd ühed lilleseemned inimesele üldse hädavajalikud on. Eks siis ülejäänu jõuab järgmisel kuul tellida. Ja ega pea ka nii palju püsikuid seemnest kasvatama, võib ju maikuus lubada endale mõned ka taimedena osta.
Seemnemaailmast sai ka ikka midagi tellitud, põhiliselt tarbeaiakraam ja ka mõned lilleseemned. Lisaks tellisin Saare-Tõrvaaugu aiandist arbuusi -ja meloniseemned ära - saab olema esimene kord neid kasvatada.

Hetkel ei toimu mul aknalauakasvatuses aga veel suurt miskit. Basiilik on üleval, kaelkirjakukaelete otsas, samuti hernevõrsed - laps on sillas neist viimastest, puhas värske hernelõhn, sööks neid peoga kui oleks. :) Eks peab veel külvama, aga jube nirult kasvavad. Kõige jõudsamalt kasvab kiisumuru. Ainult kiisu ise ei söö seda muru kunagi korralikult, vaid üritab taimi välja tõmmata ja nendega mängima hakata. Siis saab see maius talt eest ära võetud ja konservi sisse hakitud - see maitseb talle küll ülihästi.

Kuukingale tegin täna huvi pärast kurgitesti - ühtegi hingelist ei ilmunud kurgiviiludele. Mitte et nendega mingit muret oleks, vastupidi - uued õied on avanenud ja puha. Kuid räägitakse ju, et need kahjurid kohe oskavad end substraadis varjata. Pärast panin veel ka kõigile teistele toataimedele kurgiviilud, ei ilmunud neile ka kuhugile sööjaid. Sissetungijaid niisiis pole vaja karta.

Õues toimuvad päeva lõikes aga sellised ilmamuutused. Hommikul tuli nii paksu lund, et poodi kõmpides tuiskas nina, silmad ja kelgu täis - ilus oli minna igal juhul. :) Pärastlõunast alates oleks võinud aga juba panged räästa alla panna ja vihmavett koguda - tuli kohe sorinal. Õhtuks sai kogu see korralagedus taas pehme valge vaiba alla.

4 kommentaari:

  1. loen lume ja vihmajutte juba lausa põnevusega, meil hommikul natuke sadas seda lumemoodi asja ja siis hakkas kohe sulama ja ei tibagi rohkem :) aga LILLEseemned on vägagi hädavajalikud, mõnusat külvamist

    VastaKustuta
  2. ;) Seemnetellimused on väga vajalikud, et aednik kevadeni elus püsiks! ChilternSeeds lehelt pole ise veel kunagi tellinud (minu suurem aiandushuvi on kestnud paar aastat), rohkem eestimaistelt vahendajatelt... Kui sa viitsid, kirjuta mõnest põnevamast taimest, mis Sulle sealt silma jäi :) ja mida lõpuks tellisid. Seemnemaailma seemned on mul vahel idanenud, vahel mitte... Aga kuna katsetasin eelmistel aastatel talikülviga, siis võib-olla mõnedele seemnetele see ka lihtsalt ei sobinud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegin uue postituse tellitud seemnetest. Mida veel tahaks sealt tellida, on miisusaba, nelke, kapimaa ööpalsam, Jaapani priimula, metstubakat, valge loitev tulinelk, pöörismuraia ja võibolla veel midagi.

      Kustuta
  3. Eks selliste vahelduv sula ja külma ilmadega tekib suur kiusatus seemnetellimise järele.Mul ka seemned ostetud,kuid esimeste külvidega proovin veel natuke oodata.Muidugi välja arvatud võrsekülv.

    VastaKustuta