pühapäev, 15. veebruar 2015

Aiandushooaeg on avanenud

Mõtetes küll vaid esialgu - et mida siis sel aastal soetada. Osaliselt ka tegudes, külvatud on petuunia ja kannike. Kannikest pole ma varem kasvatanud, lugesin ja kaalusin, kas külvata tuppa või suvel õue - kärsitus sai võitu ja külvasin tuppa. Petersell ja basiilik on ka juba üleval. Ja siis üks okaspuude tellimus, 8 kribu sai tellitud - minu esimesed madalakasvulised okkalised, põnev. :) Selliseid polegi meie aias veel olnud. Osad tulevad sissekäiguraja servadesse, mis kavatsen sel aastal haljastada, praegu on seal vaid muru.

Ja õudselt tahaks tellida juba püsililli! Kohe südamest - et võtaks kogu palga ette ja kulutaks kõik lilledele ära. :P Reaalsus on muidugi teistsugune. Et tuleb laps ja ütleb, et näe, koolikingad on läbi. Ja et kas sa tead, et hommikumantel on ammu väikseks jäänud. Ja 210cm-voodi on lühikeseks jäänud (!), samuti tekk. Ja kui juba voodi lühikeseks jääb, siis on kevadeks kindlasti ka uut jopet vaja. No sürr ikka kui su 12-aastane tütar on sinust peajagu pikem! Ja ma ei ole ka väga kääbikumõõtu oma 164cm-ga. Poleks uskunud, et see aeg nii ruttu tuleb, kus tuleb lapsele alt üles vaatama hakata . . . ja mõnel emal ei tulegi kunagi sellist aega.

Kudumishooaeg kestab ka veel. Reedel saabus pakk beebilaamavillalõngaga. Sellist kui korra katsud, paned kõik muud tööd ootele ja hakkad lihtsalt kuduma. 2 päeva kudusin kuni patentkoes infinity-sall lapsele oli valmis. Kauaoodatud paariliseks tema laamavillast mütsile. Ilmajaam näitab, et homme tuleb meil -10C, paras tal siis ära proovida, kas see tema poolt lunitud ilusall ka reaalselt sooja annab. :) Ma ise eelistan ikkagi salle, mis on kaela vastas, mitte jope peal - aga ma ei ole ka enam eas, kus mood loeb.

1 kommentaar:

  1. Veebruar ongi säärane isesugune kuu. Kõigiks külvideks on veel vara, aga sõrmed juba sügelevad. Ja siis on päris hea, kui saad mingit head lõnga katsuda

    VastaKustuta