Pojengiželee |
Kuna tunti huvi, panen ka retsepti kirja, mille panin kokku mitmest erinevast internetis leiduvast ning mida järgides võib seda keedust teha ka näiteks roosi -või sireliõitest.
Pojengiželee
200g pojengiõielehti
700g suhkrut
600ml vett
2 sidruni mahl
Kasutasin kõige lõhnavamaid tumeroosasid õisi (mida tumedamad õied, seda punasem pidi keedus saama). Korjasin ~8 õit, pesin ära ning noppisin õielehed kaussi kihiti 200g suhkruga. Lisasin sidrunimahla, segasin pisut puulusikaga ja panin ööseks kaane alla külmkappi. Järgmisel päeval valasin peale keeva vee, ajasin keema ning lasin podiseda ~ 15min. Seejärel kurnasin, lisasin ülejäänud suhkru, ajasin keema ning lasin väiksel tulel pool tundi podiseda. Kauem polevat soovitav kuna võib karamelli maitse külge võtta. Siis purkidesse ja steriliseeritud kaaned peale. Tuleb mainida, et pojengilõhn talletus väga hästi purkidesse.
Pärast kujundasin arvutis veel sildid ka peale, no et oleks nagu päris. :P
Ega ta vist päris želee moodi saanud, mida kannataks saia peale panna - selleks oleks tulnud pektiini lisada, nagu enamuses retseptides ka kirjas oli. Samas pidi maitse pektiini arvelt kannatama, mida ma aga ei tahtnud. Moosisuhkrut samuti ei tahtnud kasutada kuna sinna on lisatud säilitusainet kaaliumsorbaati, aitab valgest surmastki moositeoks. Igal juhul pool klaasitäit keedust, mis mul üle jäi, tardus lahtiselt seistes üsnagi ära - selline paras paks ollus jäätise peale või morsi sisse panemiseks. Pärast hakkasin mõtlema, et oleks tulnudki maha jahutada ja külmalt purkidesse panna, nagu olen tsaari moosi teinud, oleks paksem saanud. Noh, järgmisena on mul plaanis teha roosiõieželeed, eks siis saab sedapidi proovitud.
Oi kui põnev, kahju, et maitset ei saa siia postitada :) hakka või ise ka tegema :D
VastaKustutaLubasin kokkutulekule purgikese degusteerimiseks kaasa tuua, saate kõik mekkida. :)
KustutaHuvitav tõesti, aga kuna ma oma diagnoosidele hoidun suhkrutest, ei saa järele teha
VastaKustutaVäga lahe!
VastaKustutaMinu jaoks küll natuke hirmus- no ikkagi lill söögiks. Ja kui ikka lapsepõlvest pole kaasa antud mingit teadmist (ehk siis ei söödud selliseid asju), siis on uued asjad ikka hrimsad. (et kuidas sellist asja süüa ja äkki ei mõju hästi jms)
Väga põnev ettevõtmine, tubli, et ette võtsid ja ilus näeb ta välja ka.
VastaKustutaRoosiželeed olen ma proovinud, maitses nagu lõhnaõli :D.
Hõrkkaunis. Kõik kokku. Kuidas neid silte saab teha?
VastaKustuta:) Ma teen selliseid asju GIMP-is
VastaKustutaSelge. Sa jah kujundamistes vga loominguline ja osav , nagu on postitustest võinud näha :). Aga aitäh vihje eest. :)
VastaKustutaIlus värv :) Mul tekkis kohe küsimus, mis see tsaarimoos on?
VastaKustutaTsaarimoos on tikritest ilus kuldne nektari moodi moos, mida olen teinud selle retsepti järgi: http://yourmeal.ru/2012/07/08/varene-iz-kryzhovnika/
Kustuta