kolmapäev, 24. mai 2017

Kuldsed päevad ja tiba vihma

ON meile alles aeg antud - suvi keset maikuud, ja lausa päevade kaupa! Tundub, nagu tahaks kevad senise sooja puudumise mõne päevaga korvata, nagu ta seni korvas lume puudumist. Ahjusid kütta pole vaja, muudkui tee aias päevad läbi, mida hing ihkab, ning töö lausa lendab. Kõik see maaenergia, mis kehasse imbub, nii kui aga näpud mulda saab . . . ja päike jagab omakorda veel ülaltpoolt. Ei selle energiakogusega enam aiast tulema saa, kõik vaja kohe sinnasamasesse ka ära realiseerida. Õhtuks pole ühtegi kohta, mis ei valutaks ning kell 22 olen juba voodis ja kutu, kuid õnnelik.

Tehtud on saanud sel soojal nädalal üksjagu. Tomatid ja paprikad on kasvuhoones ning seemned on maas. Neid sai palju. Esmakordselt on mul terve põllumaa köögiviljade käsutuses. Noh, peaaegu terve, sest isa viimasel minutil kauples omale ühe vao kartulite jaoks, millest sujuvalt sai kaks. Sellest peaks talle tema tervist arvesse võttes lõbu laialt olema. Siiski, kaks vagu senise poole põllumaa asemel annab ikka mänguruumi. Panin kohe lõbuga kõike maha: 3 peenart sibulat, 2 herneid, 3 porgandeid, nuikapsast, brokulit, peeti, naerist, lehtpeeti, paksoid, pastinaaki, redist, salatit, tilli, oeh - kokku 15 peenart, puhas õnn! Ainult seller ja varsseller unusid õigel ajal külvamata, jäävad järgmiseks aastaks. Kurgid on kiletunnelis ning suvikõrvitsad ja kõrvitsad on ka kohe valmis välja kile alla kolima. Tänavu olen ma köögiviljakasvataja - ühtegi lille pole muretsenud.

Vaade aknast tehtud ja tegemata töödele - 15 peenart, mida täna esmakordselt kastis vihm, mitte mina oma paarikümne kastekannutäiega:

Lilleilupilte postitan järgmisel korral, kui olen pildituuri jaoks aega võtnud.


7 kommentaari:

  1. Meil eriti soe pole olnud ja ega ka aega aedlemiseks eriti mitte. Mõnus rahulik kevad sellegipoolest.

    VastaKustuta
  2. Oh kui vägev aiamaa. Varandus missugune. Tubli oled! Tõeline kehaline ja vaimne aktiviteet ka veel, nagu kirjutad, et väsinud aga õnnelik :) Meie ka tasapisi rajame nö. uudimaaga enda oma, on ka juba suuremaks kasvanud. See on ikka mõnus oma kasvatatut võtta.

    VastaKustuta
  3. Ilus vaade aiamaale :) mina mii ilusat teha ei oska

    VastaKustuta
  4. Just nii näeb välja rohenäpu unistus paradiisi aiaviljamaast :)

    VastaKustuta
  5. Oi kui suur ja ilus peenramaa. Edenegu kõik külvatu ikka hästi ja saak olgu rikkalik

    VastaKustuta
  6. Tehtud tööst on kindlasti palju rõõmu!

    VastaKustuta