kolmapäev, 18. veebruar 2015

Seemnekogu hetkeseis

Täna saabus mu esimene saadetis ChilternSeeds seemnetega. Piltideta pakendid ladinakeelsete nimetustega ei tekita kohe sellist külvamise õhinat, nii et võis pakki avades täiesti rahulikuks jääda. :) Ehkki seemneid valides jäi osa ladinakeelsetest nimetustest juba meelde, siis pooltel pidin ikka uuesti nimetused välja otsima ja taha kirjutama. Kokku sai siis ostetud: 

müürilill
lehtertapp Cardinal Climber
valge öölill
valge vanikkuljus
palderjan
kultuurpalderjan
metsporgand
keskmine kellukas
suvi-leeklill
sarvkannike
pööris-kipslill
kirjulehine piimalill
ibeeriselehine tukalill
kuu-lehtertapp
kalju-kilbirohi
peen iluürt
kurekellukas
ämbliklill
kaenal-lõhiskellukas


Eelnevalt sai ka väike tellimus Seemnemaailmast tehtud, tomatite valik oli selleks hetkeks juba väiksemaks jäänud kui paar nädalat varem, tuli võtta seda, mis oli. Järgmisel aastal tuleb targem olla ja juba jaanuari lõpus tellida.


Ja kohaliku poe seemneletist sai ka mõned lihtsad asjad kaasa haaratud:


Sel aastal proovin ka arbuuse ja melonit kasvatada. Mäletan lapsepõlvest, et ema ühel aastal proovis arbuusi kasvatada, kurgilavas. Saime sellised greibisuurused nukuarbuusid, maitse oli muidugi täiesti originaalne. Oletasime, et ega meie kliimas saagi suuremaid. Nüüd aga juhtusin lugema, et arbuus tahab saada lahjat pinnast, siis kasvab suuremaks. Noojah, ema andis neile tookord kurgilavas sõnnikuga kõvasti rammu, arvates et tuleb toimida nii nagu kõrvitsagagi . . . Selle uue teadmise peale tekkiski põnevus ise ka siis arbuusikasvatus ära proovida. Seemned tulid Saare-Tõrvaaugu aiandist:


Ära pildistada õnnestus ka mu eelmises postituses mainitud laamavillalõngast patentkoes infinity-sall:


8 kommentaari:

  1. Kena valik seemneid,nüüd vaja ainult õiget külviaega oodata!
    Armas soe sall,kohe sobilik tänasesse päeva.

    VastaKustuta
  2. Väga huvitav - peab ise ka neid Saare-Tõrvaaugu seemneid vaatama :) Ja hea ette teada, et Chilterni pakenditel pole pilte - siis on mõistlik kohe tellides vähem tuntud asju üles märkida... Samas on muidugi tervislik kui miski juba niigi suurt külviõhinat külvipalavikuks ei kasvata ;)

    VastaKustuta
  3. mis muud kui hääd külvamist :) sall on kindlasti peale ilus olemise ka soe

    VastaKustuta
  4. Mul viinamarjad kasvavad ja kannavad saaki õues,ja mitte vähe!Don Muscati panen ainsana oma 18m2 kasvuhoonesse.vaata minu blogist viinamarjade alt.http://anneaed.blogspot.com/2011/08/viinamarjad.html

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No see on tõesti kopsakas saak! Kuid äkki Sa elad soojemas piirkonnas kui mina? Lugesin nüüd pisut avamaal viinamarjade kasvatamise kohta - et tuleb kindlasti panna lõunakülge kasvama. Minul on selline koht aga juba hõivatud lilledega. Ja nad peaks vist ikka mingi seina ees kasvama, päris keset aeda vist ikka ei pane?

      Kustuta
    2. Minul on jah lõunapoolses küljes,kuid mitte vastu maja seina.Mul on mehel tehtud võrestik ja selle peal ronivad.Talveks lõikan tagasi ja painutan maha,ning muldan ja mõni kuuseoks lume korjamiseks peale.

      Kustuta
  5. Juba salli vaadates hakkab soe, patentkude on seda alati :)
    Mina tellisin Seemnemaailmast tomatid jaanuari algul, aga juba siis olid parimad otsas, detsembri keskel olid nad kõik aga olemas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja mina kartsin, et detsembris on veel vanad seemned müügil, et tellin parem veebruaris . . . järgmisel aastal siis targem.

      Kustuta